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Registros recuperados : 47 | |
2. | | GONÇALVES, G. de M. C.; GOMES. J. V. dos S.; SILVA, W. J. dos S.; ALVARES, C. H. A.; VILELA, G. F.; VIEIRA, P. F. de M. J. Adaptabilidade e estabilidade da soja Intacta® em regiões do Maranhão e Piauí. In: JORNADA DE INICIAÇÃO CIENTÍFICA DA EMBRAPA MEIO-NORTE, 3., 2017, Teresina, PI. Anais da III Jornada Científica da Embrapa Meio-Norte. Teresina: Embrapa Meio-Norte, 2017. p. 18. Biblioteca(s): Embrapa Meio-Norte. |
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3. | | GOMES, J. V. dos S.; GONÇALVES, G. de M. C.; SILVA, W. J. dos S.; ALVARES, C. H. A.; VILELA, G. F.; VIEIRA, P. F. de M. J. Adaptabilidade e estabilidade de genótipos de soja nos estados do Maranhão e Piauí. In: JORNADA DE INICIAÇÃO CIENTÍFICA DA EMBRAPA MEIO-NORTE, 3., 2017, Teresina, PI. Anais da III Jornada Científica da Embrapa Meio-Norte. Teresina: Embrapa Meio-Norte, 2017. p. 19. Biblioteca(s): Embrapa Meio-Norte. |
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5. | | PINTO, D. M.; OLIVEIRA, P. de; MINITTI, A. F.; MENDES, A. M.; VILELA, G. F.; CASTRO, G. S. A.; ROCHA, J. D.; BOGIANI, J. C.; NOGUEIRA JUNIOR, L. R.; COSTA, C. C. da; NOVAES, R. M. L.; JESUS, I. R. D. de; FAE, V. A.; EDUARDO, M. de P.; FOSCHINI, M. M.; ALENCAR, J. R. DE; CRUZ, M. C. D.; GARCIA, E. P. DE. A.; JARDINE, J. G.; RODRIGUES, G. S. Ambitec-TICs: avaliação de impactos de tecnologias de informação e comunicação aplicadas à agropecuária. Campinas: Embrapa Territorial, 2020. 31 p. (Embrapa Territorial. Documentos, 131) Biblioteca(s): Embrapa Agricultura Digital; Embrapa Instrumentação; Embrapa Meio Ambiente; Embrapa Recursos Genéticos e Biotecnologia; Embrapa Solos; Embrapa Territorial. |
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7. | | FUSTAINE, F. R.; VILELA, G. F.; GALDINO, S.; TOSTO, S. G. Aplicação do índice de Tempo de Vida do Solo (ITVS) para o cultivo da seringueira no noroeste do estado de São Paulo. In: CONGRESSO DA SOCIEDADE BRASILEIRA DE ECONOMIA, ADMINISTRAÇÃO E SOCIOLOGIA RURAL, 56., 2018, Campinas. Transformações recentes na agropecuária brasileira: desafios em gestão, inovação, sustentabilidade e inclusão social: anais. Brasília, DF: SOBER, 2018. Não paginado. Sober 2018. Biblioteca(s): Embrapa Territorial. |
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8. | | CAMPOS, L. J. M.; HUNGRIA, M.; VILELA, G. F.; GUARDA, V. D. A.; COSTA, R. V. da. Avaliação da eficiência agronômica de diferentes inoculantes de soja no Tocantins. In: REUNIÃO LATINOAMERICANA DE RIZOBIOLOGIA - RELAR, 27., 2016, Londrina. Fortalecendo as parcerias Sul-Sul: anais. Curitiba: SBCS-NEPAR, 2016. p. 229. Editores: Mariangela Hungria, Douglas Fabiano Gomes, Arnaldo Colozzi Filho. Biblioteca(s): Embrapa Soja. |
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9. | | VILELA, G. F.; HUNGRIA, M.; NOGUEIRA, M. A.; CAMPOS, L. J. M.; SILVA, M. D. M. Avaliação de bactérias diazotróficas e tecnologias de inoculação para a cultura da soja na região sul do estado do maranhão. In: REUNIÃO LATINOAMERICANA DE RIZOBIOLOGIA - RELAR, 27., 2016, Londrina. Fortalecendo as parcerias Sul-Sul: anais. Curitiba: SBCS-NEPAR, 2016. p. 279. Editores: Mariangela Hungria, Douglas Fabiano Gomes, Arnaldo Colozzi Filho. Biblioteca(s): Embrapa Soja. |
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12. | | VILELA, G. F.; FARIAS, A. R.; PAIM, F. A. de P.; CASTRO, G. S. A.; OSHIRO, O. T.; CARVALHO, C. A. de. Cerrado Biome: agricultural production and territorial dimension of environmental preservation areas registered in the Brazilian rural environmental registry. Pesquisa Florestal Brasileira, v. 39, e201902043, p. 118-119, 2019. Special issue. Abstracts of the XXV IUFRO World Congress, 2019. Biblioteca(s): Embrapa Territorial. |
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13. | | FONTES, E. M. G.; SOTTA, E. D.; FAVARO, S. P.; GERHARD, P.; VILELA, G. F. Conservação, recuperação e uso sustentável de ecossistemas. In: HAMMES, V. S.; LOPES, D. B.; SANTOS, A. C. C. dos; COSTA, J. R. da; OLIVEIRA, Y. M. M. de (Ed.). Pesquisa e inovação agropecuária na agenda 2030: contribuições da Embrapa e parceiros. Brasília, DF: Embrapa, 2018. E-book. (Objetivos de Desenvolvimento Sustentável, 15). p. 27-47. Capítulo 15. Biblioteca(s): Embrapa Agroenergia; Embrapa Recursos Genéticos e Biotecnologia; Embrapa Territorial. |
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14. | | FONTES, E. M. G.; SOTTA, E. D.; FAVARO, S. P.; GERHARD, P.; VILELA, G. F. Conservation, recovery, and sustainable use of ecosystems. In: VILELA, G. F.; BENTES, M. P. de M.; OLIVEIRA, Y. M. M. de; MARQUES, D. K. S.; SILVA, J. C. B. (Ed.). Life on land: contributions of Embrapa. Brasília, DF: Embrapa, 2019. E-book. (Sustainable development goal, 15). p. 27-46 Biblioteca(s): Embrapa Amapá; Embrapa Recursos Genéticos e Biotecnologia; Embrapa Territorial. |
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15. | | FONTES, E. M. G.; SOTTA, E. D.; FAVARO, S. P.; GERHARD, P.; VILELA, G. F. Conservation, recovery, and sustainable use of ecosystems. In: VILELA, G. F.; BENTES, M. P. de M.; OLIVEIRA, Y. M. M. de; MARQUES, D. K. S.; SILVA, J. C. B. (Ed.). Life on land: contributions of Embrapa. Brasília, DF: Embrapa, 2019. E-book. (Sustainable development goal, 15)., 2019 p. 27-46 Biblioteca(s): Embrapa Agroenergia. |
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16. | | VILELA, G. F.; PEREIRA, M. J. Z.; KLEPKER, D.; MOREIRA, J. U. V.; VIEIRA, P. F. de M. J.; RABELO, C. F. S.; BEZERRA, J. W. T.; PEREIRA, A. F.; SILVA NETO, S. P. da. Cultivares de soja: macrorregiões 4 e 5 norte e nordeste do Brasil. Londrina: Embrapa Soja, 2016. 56 p. Catálogo 02 publicado em abril de 2016. Biblioteca(s): Embrapa Amazônia Ocidental; Embrapa Cocais; Embrapa Meio-Norte; Embrapa Rondônia; Embrapa Roraima; Embrapa Semiárido; Embrapa Soja; Embrapa Unidades Centrais. |
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17. | | BENTES, M. P. de M.; OLIVEIRA, Y. M. M. de; MARQUES, D. K. S.; SILVA, J. C. B.; ANDRADE, A. G. de; VILELA, G. F. Desafios futuros. In: VILELA, G. F.; BENTES, M. P. de M.; OLIVEIRA, Y. M. M. de; MARQUES, D. K. S.; SILVA, J. C. B. (Ed.). Vida terrestre: contribuições da Embrapa. Brasília, DF: Embrapa, 2018. Cap. 10. E-book. (Objetivos de Desenvolvimento Sustentável, 15). Biblioteca(s): Embrapa Amazônia Oriental; Embrapa Florestas; Embrapa Solos; Embrapa Territorial. |
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18. | | BENTES, M. P. de M.; OLIVEIRA, Y. M. M. de; MARQUES, D. K. S.; SILVA, J. C. B.; ANDRADE, A. G. de; VILELA, G. F. Desafios futuros. In: VILELA, G. F.; BENTES, M. P. de M.; OLIVEIRA, Y. M. M. de; MARQUES, D. K. S.; SILVA, J. C. B. (Ed.). Vida terrestre: contribuições da Embrapa. Brasília, DF: Embrapa, 2018. Cap. 10. E-book. (Objetivos de Desenvolvimento Sustentável, 15). Biblioteca(s): Embrapa Pantanal. |
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20. | | SILVA, W. J. dos S.; MEDEIROS, C. S.; GOMES, J. V. dos S.; ASSUNÇÃO NETO, W. V. de; ALCÂNTARA NETO, F. de; VILELA, G. F.; VIEIRA, P. F. de M. J. Desempenho produtivo de cultivares de soja no Maranhão, Piauí e Tocantins. In: JORNADA CIENTÍFICA DA EMBRAPA MEIO-NORTE, 2., 2016, Teresina. Anais da II Jornada Científica da Embrapa Meio-Norte. Teresina: Embrapa Meio-Norte, 2016. p. 124-126. Biblioteca(s): Embrapa Meio-Norte. |
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Registros recuperados : 47 | |
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Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Meio Ambiente. |
Data corrente: |
17/11/2014 |
Data da última atualização: |
17/11/2014 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Periódico Indexado |
Circulação/Nível: |
B - 1 |
Autoria: |
VALENTE, A. M. M. P.; BOFFO, E. F.; MELO, I. S. de; FERREIRA, A. G. |
Afiliação: |
ANGELA MARIA MONTES PERAL VALENTE, UFSCar; ELISANGELA FABIANA BOFFO, UFBA; ITAMAR SOARES DE MELO, CNPMA; ANTONIO G FERREIRA, IFSCar. |
Título: |
Quantification of mycophenolic acid and citrinin produced by Penicillium sp. using 1H NMR. |
Ano de publicação: |
2014 |
Fonte/Imprenta: |
Applied Magnetic Resonance, Wien, v. 45, n. 3, p. 207-215, 2014. |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
Abstract: This study proposes a simple methodology to construct the production curves of mycophenolic acid by Penicillium sp. (CASP5) and citrinin by Penicillium sp. (CATL1.1) in the crude extract, without any purification. The quantification of the compounds was done by 1H nuclear magnetic resonance (NMR) using the signal integration and an internal standard, N,N-dimethylformamide. Fungi were cultivated for a period of 20 days and quantification of the metabolites in the extracts was done starting from time zero, 2 days and after this period in an interval of 4 days. The maximum production of mycophenolic acid and citrinin was obtained at 12 and 8 days of fermentation, respectively. These results show that the 1H NMR technique was efficient to define the production curves of mycophenolic acid and citrinin directly in the crude extracts. In addition, the technique made it possible to evaluate the purity degree of the substances obtained in the extraction process. Furthermore, this is the first study that uses the 1H NMR technique to determine the production curves of secondary metabolites. |
Palavras-Chave: |
Mycophenolic acid; NMR; Penicillium sp. |
Thesagro: |
Análise de laboratório; Fungo. |
Thesaurus NAL: |
Citrinin; Nuclear magnetic resonance spectroscopy. |
Categoria do assunto: |
S Ciências Biológicas |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/111791/1/2014AP014.pdf
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Marc: |
LEADER 01835naa a2200241 a 4500 001 2000338 005 2014-11-17 008 2014 bl uuuu u00u1 u #d 100 1 $aVALENTE, A. M. M. P. 245 $aQuantification of mycophenolic acid and citrinin produced by Penicillium sp. using 1H NMR.$h[electronic resource] 260 $c2014 520 $aAbstract: This study proposes a simple methodology to construct the production curves of mycophenolic acid by Penicillium sp. (CASP5) and citrinin by Penicillium sp. (CATL1.1) in the crude extract, without any purification. The quantification of the compounds was done by 1H nuclear magnetic resonance (NMR) using the signal integration and an internal standard, N,N-dimethylformamide. Fungi were cultivated for a period of 20 days and quantification of the metabolites in the extracts was done starting from time zero, 2 days and after this period in an interval of 4 days. The maximum production of mycophenolic acid and citrinin was obtained at 12 and 8 days of fermentation, respectively. These results show that the 1H NMR technique was efficient to define the production curves of mycophenolic acid and citrinin directly in the crude extracts. In addition, the technique made it possible to evaluate the purity degree of the substances obtained in the extraction process. Furthermore, this is the first study that uses the 1H NMR technique to determine the production curves of secondary metabolites. 650 $aCitrinin 650 $aNuclear magnetic resonance spectroscopy 650 $aAnálise de laboratório 650 $aFungo 653 $aMycophenolic acid 653 $aNMR 653 $aPenicillium sp 700 1 $aBOFFO, E. F. 700 1 $aMELO, I. S. de 700 1 $aFERREIRA, A. G. 773 $tApplied Magnetic Resonance, Wien$gv. 45, n. 3, p. 207-215, 2014.
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Registro original: |
Embrapa Meio Ambiente (CNPMA) |
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